• Een nog te realiseren open depot voor erfgoedbeheer van volkenkundige collecties
  • Een foto van het Eye collectiecentrum in Amsterdam waar Art & facts haar depot voor de opslag van kunst, erfgoed en archieven heeft.

Art & facts

Art & facts is de eerste Nederlandse logistieke dienstverlener op het gebied van collectiebeheer die gespecialiseerd is in extern beheren van museale collecties en het ontzamelen ervan. Wij kunnen u op verschillende manieren van dienst zijn. Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen. 

Collectielogistiek

Wij richten ons met name op de volgende drie activiteiten:

  1. opslag en beheer van collecties (per m2 en m3, voor flexibele perioden);  
  2. detachering van art handlers en museumspecialisten;
  3. advies over en uitvoering van ontzameltrajecten.

Art & facts is opgericht als de logistieke zuster van WAD depots. WAD depots richt zich op het ontwikkelen van zeer hoogwaardige depotruimtes voor musea en andere culturele instellingen. Vanuit de culturele sector kwam de vraag om diensten te gaan verlenen op het gebied van erfgoed- en kunstopslag, ontzamelen, digitalisering en art handling. Hiertoe is Art & facts opgericht. 

Privécollecties

Ook particuliere collectioneurs en bedrijfscollecties kunnen bij Art & facts terecht. U kunt hierbij denken aan schilderijen, sculpturen of meubilair dat u onder geklimatiseerde omstandigheden wilt bewaren.

Benieuwd naar onze opslagfaciliteiten voor particulieren en bedrijven? Op deze pagina leest u hier alles over! 

Nieuws

21 Feb 2019

Afgelopen week was er flink wat reuring rondom de MuseumDepotShop. Zo stond er een mooi artikel in De Telegraaf. Ook leuk om terug te luisteren: het interview met Arjen Pels Rijcken over ons initiatief door BNR en Radio 5.